HTML

A Gondolatébresztés Napja

Friss topikok

  • IGE: Óvakodjatok egyes, - de inkább kettes- társkereső kluboktól! 2009.12.19. 00:31 IGe Egyes csaló tá... (2010.12.18. 10:36) Az igazi társ

Linkblog

A stresszről

2010.10.26. 11:24 Gondolatébresztő

Már a bemutatkozásban is említettünk egy szót, ami korunk egyik népbetegsége, és valamennyien jól ismerjük: a stressz.
 
Mi is a stressz tulajdonképpen? A Wikipédia ezt írja: "A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség”, mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenállóképességét."
 
Nem valami fényes, igaz? Sokan a stresszt tartják a rák, a szívinfarktus és más súlyos betegségek egyedüli vagy központi kiváltó okának. Ez az állandó idegesség szinte természetes, és folyamatosan jelenlévő kórként ül a fejünk felett, és gyötri testünk, lelkünk.
 
Vajon hányan tudják, hogy a stresszt miként lehet kezelni, milyen gyakorlatok segíthetnek, illetve hogy pozitív energia is nyerhető belőle? A Gondolatébresztés napján Baki Mária erről tart majd előadást, feltárva a stressz okait, hatásait, kezelési módjait.
 
A konferenciára ITT lehet továbbra is jelentkezni.

Szólj hozzá!

Címkék: stressz titok gondolkodásmód népbetegség

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr62399945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása