HTML

A Gondolatébresztés Napja

Friss topikok

  • IGE: Óvakodjatok egyes, - de inkább kettes- társkereső kluboktól! 2009.12.19. 00:31 IGe Egyes csaló tá... (2010.12.18. 10:36) Az igazi társ

Linkblog

Holisztikus terápia Nőknek

2010.11.02. 06:45 Gondolatébresztő

Néhány hónapja találtam egy olyan holisztikus terápiát, ami sokak segítségére lehet. A terápia segít kiegyensúlyozni a hormonháztartásunk, segít pajzsmirigy problémák esetén, és kipucolja testedből a candida-t. A módszer a következőkre épül: helyes táplálkozás, vitaminok és étrendkiegészítők használata, helyes étkezési szokások, mozgás, helyes légzés, meditáció.
 
Lássuk először is a táplálkozásra vonatkozó szabályokat.
Tiltott élelmiszerek: tejtermékek (helyettük szóba jöhet rizstej vagy mandulatej), tojásfehérje, konzervált élelmiszerek, gyorséttermi ételek, olajok (kivéve extra szűz olivaolaj), nem organikus vöröshús, fehér cukor, fehér liszt, fehér kenyér, fehér rizs, szója! (a szója bizonyítottan növelheti a hajlamot a miómák és pajzsmirigy gondok megjelenésére), alkohol, koffein, amennyiben candida-d van, mellőzd a gyümölcsöket is, kivéve a citromot és a lime-ot.
Miért tiltott mindez? A húsok, tejtermékek manapság tele vannak hozzáadott hormonokkal, a konzervált ételek, fehér liszt és rizs túl sok kémiai folyamaton megy keresztül, a többi pedig egyszerűen toxikus abban az esetben, ha a fent említett egészségügyi problémákkal küzdesz.
 
Amit ehetsz: rengeteg friss, nyers zöldség, magok, diófélék, bab, lencse, csirke, hal, barna vagy teljeskiőrlésű kenyér, barna rizs, gyógynövények, és sok-sok fokhagyma, ami erősíti a szervezetet és tisztítja a májat.
Ennek a diétának a lényege, hogy lejebb vigye a vércukorszintet, erősítse immunrendszerünket és ezáltal kiegyensúlyozza a hormonrendszerünket.
 
Szükséges táplálékkiegészítők: multivitamin, fahéj koncentrátum, hal olaj, B-vitamin, női hormonokat segítő készítmények, immunrendszert segítő készítmények, kókusz olaj.
 
Ha készen állsz a terápiára, akkor sok mindenen változtatnod kell. Szokj le arról, hogy TV-t nézel vagy olvasol evés közben. 100%-ban az evésre koncentrálj, légy hálás minden falatért, ezt a viselkedést a gyomrod és az egész emésztésed imádni fogja.
 
Két hét diéta után jön egy 2 napos böjt. A 2 nap folyamán ihatsz vizet, gyógyteákat, ehetsz naponta kétszer egy maréknyi napraforgómagot vagy diófélét, ehetsz gyenge zöldséglevest vagy kis mennyiségű zöld salátát. Miért van szükség a böjtre? Mert segít a szervezet megtisztításában, aminek következő lépése a máj. Egy hétig igyekezz minél több fokhagymát enni, ha lehetőség van rá, akkor szerezz be fekete dió koncentrátumot, szegfűszeg kapszulát és ezeket naponta szedd. A hét letelte után néhány napig igyál rendszeresen májtisztító teát.
 
Próbálj meg továbbra is a diéta határain belül maradni a későbbiekben.
 
Következik a testmozgás. Valójában mindegy mit teszel...futhatsz, sétálhatsz, jógázhatsz, táncolhatsz...egy a fontos, a rendszeresség. A mozgás enyhíti a stresszt, erősíti az immunrendszert, és boldoggá teszi az egész tested.
 
A tested után az elmédnek és a lelkednek is hatalmas szerepe van a harmónia kialakításában. Tanulj egyszerű légzőgyakorlatokat, a helyes és mély légzés kihat a mindennapi közérzetedre. Lefekvés előtt relaxálj, vagy használj valamilyen meditációs technikát, ami segít elaludni, a jó alvás, mondanom sem kell, kulcsfontosságú.
 
Tégy valamit önmagadért minden nap, ami örömet jelent. Fényképezd a körülötted lévő életet, keress új hobbit vagy vesd bele magad a tanulásba.
 
Meglátod majd mennyit változol az első néhány nap után. Megemelkedik az energiaszinted, mégis nyugodtabbá válsz, vidámabbnak, pihentebbnek érzed magad...megéri, igaz?

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodás egészség kulcs életmód pozitív gondolkodásmód

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr432415105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása